Article in Dagbladet

Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) trekker gratulasjonen til en norsk klesdesigner som skal til New York Fashion Week med en holocaust-kolleksjon.   - Det synes jeg er feigt, sier klesdesigneren Siri Sveen Haaland.   Hun deltar med sin kolleksjon på catwalken i New York neste uke.  Bruker davidsstjerner  Haaland har denne uken fått kritikk for kolleksjonen som er inspirert av livet til den jødiske skredderen Moritz Rabinowitz som bodde i Haugesund, skriver Vårt Land. Samtlige av kolleksjonens plagg er merket med små davidsstjerner og trekanter.   - Min spontane reaksjon er at det er usmakelig, ufølsomt og ikke gjennomtenkt, sier Holocaustsenterets direktør, Guri Hjeltnes.   – Man skulle virkelig tro at det fantes en brems på den lange ferden fra sybordet og fram til catwalken på Manhattan.  Føler seg misforstått  Haaland sier hun føler seg misforstått ettersom det ikke er mote som skal bli masseprodusert, men en representasjon av hennes kunstneriske uttrykksform.   - Jeg ønsker å bruke den til å belyse historien til én mann, for at den ikke skal bli glemt.   - Det handler om respekt, og da synes jeg det er fortvilende at reaksjonene har blitt som de har blitt, sier Haaland.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) trekker gratulasjonen til en norsk klesdesigner som skal til New York Fashion Week med en holocaust-kolleksjon.

- Det synes jeg er feigt, sier klesdesigneren Siri Sveen Haaland.

Hun deltar med sin kolleksjon på catwalken i New York neste uke.

Bruker davidsstjerner

Haaland har denne uken fått kritikk for kolleksjonen som er inspirert av livet til den jødiske skredderen Moritz Rabinowitz som bodde i Haugesund, skriver Vårt Land. Samtlige av kolleksjonens plagg er merket med små davidsstjerner og trekanter.

- Min spontane reaksjon er at det er usmakelig, ufølsomt og ikke gjennomtenkt, sier Holocaustsenterets direktør, Guri Hjeltnes.

– Man skulle virkelig tro at det fantes en brems på den lange ferden fra sybordet og fram til catwalken på Manhattan.

Føler seg misforstått

Haaland sier hun føler seg misforstått ettersom det ikke er mote som skal bli masseprodusert, men en representasjon av hennes kunstneriske uttrykksform.

- Jeg ønsker å bruke den til å belyse historien til én mann, for at den ikke skal bli glemt.

- Det handler om respekt, og da synes jeg det er fortvilende at reaksjonene har blitt som de har blitt, sier Haaland.