Article in Melk & Honning

MelkoghonningDIO.png

Melk & Honning covered DIO-Designers In Oslo event 28th of January at Kulturhuset. Read entire article here

Selected content:

"Siri Sveen Haaland har etterhvert blitt et kjent navn i norsk motebransje etter at hun grunnla Black Rat i 2012. Hun har rukket å ha flere samarbeid med Norges mest aktuelle musikere og solgt kolleksjonen sin på Oxford Street, Londons største handlegatae.

– Jeg tror veldig på fellesskap, at vi sammen kan bidra til at den norske motebransjen skal komme seg opp og frem. Black Rat bygger jo på flokkmentalitet, og å la folk komme og se på ting så lenge de vil er en fin måte å vise en kolleksjon på.

Denne gangen har hun jobbet mye mer med håndverket, bare en av kjolene har hun alene brukt over 150 timer på. Hun har jobbet mye mer i detalj, tenkt mindre ready-to-wear og mer haute couture. Nettopp derfor synes Haaland det er ekstra fint å kunne vise klærne under DIO.

– Neste uke skal jeg vise på New York Fashion Week, gjennom butikker jeg selger Black Rat i. For første gang får jeg vise på en offisiell NYFW-scene, i motsetning til i fjor hvor det var en del av undergrundsprogrammet. Det blir kult!"